Straight to content

Programma

2

keynote speakers

150

professionals

100%

impact

Indeling van de dag

12.30 – 13.30 Ontvangst, registratie en lunch
13.30 – 13.45 Welkom
13.45 – 14.45 Keynote Rutger Bregman
14.45 – 15.15 Pauze
15.15 – 16.15 Keynote Dennis van der Putten
16.15 – 16.30 Wrap up
16.30 – 20.00 Borrel en walking dinner

Inhoud van de presentaties

We moeten ‘JA’ leren zeggen

Rutger Bregman

Historisch gezien zijn we erg goed in ‘nee’ zeggen. Nee tegen milieuvervuiling, kernenergie, nieuwe snelwegen, huizen bouwen, noem maar op. Ook duurzaam beleggen beperkt zich veelal tot ‘nee’ zeggen, tegen bedrijven die niet duurzaam genoeg zijn. Maar is het echt duurzaam beleggen als we alleen bedrijven uitsluiten? Als we optimaliseren, uitsluitend om aan de regels en wetgeving te voldoen? Lukt het ons met zo’n strategie iets concreets in de wereld te veranderen?

 

Klimaattransitie vereist een andere mentaliteit. Het is nu hoog tijd om ‘ja’ te leren zeggen. Dat is iets ingewikkelder, maar brengt wel echte veranderingen met zich mee. We beschikken over de financiële middelen en de denkkracht om een doorbraak te forceren. Door te investeren in bedrijven en projecten in de reële economie die innovatieve oplossingen voor klimaat, biodiversiteit en andere uitdagingen kunnen bieden. De onzekerheid over het rendement zal groter worden, maar dat is inherent aan innovatie. We moeten bereid zijn om offers te brengen. Want als het in tijden van crisis nergens pijn doet, dan klopt het niet.

Impact die verder gaat dan jouw beleggingen

Dennis van der Putten

Het lijkt wel lekker te gaan met duurzaamheid. De hele wereld is duurzaam en met name het klimaat krijgt veel aandacht. Beleggers zeggen dat ze klimaatneutraal zullen zijn in 2050. Daarmee lijkt het allemaal goed te gaan komen. Maar is dat echt zo? Of lopen we blindelings achter elkaar aan, zonder dat we ons afvragen waar we naartoe op weg zijn?

 

Ondanks alle goede bedoelingen moeten we sneller acteren en anders gaan denken. Want ondanks alle goede intenties en inspanningen is het aantoonbaar niet genoeg. Zelfs in Nederland, waterland bij uitstek, gaan we nu gebukt onder droogte. Terwijl de beelden van de overstromingen van vorig jaar nog op ons netvlies staan.

 

De benodigde aanpassingen hebben impact op de beleggingsrendementen en op een leefbare wereld. Wil je weten hoe walvissen het klimaat kunnen redden? En welke bedreiging nog groter is voor de mensheid dan klimaatverandering? Kom naar het IMAGINE event 2022. Daar vertel ik je er alles over. Inclusief hoe je impact kunt maken die verder gaat dan jouw beleggingen.