Straight to content

Doordenkers Podcast #2 Kies je voor de korte of de lange termijn?

“Kies je voor snelle winst? Of bouw je gestaag aan een robuust bedrijf, maar met als consequentie lagere winsten voor vandaag? De keuze voor korte of lange termijn is een lastig dilemma voor beleggers en vermogensbeheerders. Zeker wanneer het gaat om de transitie naar een duurzamere economie, is dit een belangenconflict dat telkens weer de kop op steekt.

De wrange werkelijkheid is dat er afgelopen decennia in bedrijven meer focus was op kortetermijnwinst, dan dat er werd gekeken naar hoe de wereld eruit zou zien voor toekomstige generaties. Het besef dat deze aanpak eindig is, dringt op steeds meer plekken door. Daarmee wordt het dilemma over de korte versus de lange termijn steeds urgenter.

Moeten beleggers, investeerders en bedrijven hun manier van handelen aanpassen omdat ze verantwoordelijk zijn voor toekomstige generaties? En, zo ja, hoe dan?

Hiervoor gaan we in gesprek met de volgende experts:

  • Erinch Sahan, Business & Enterprise Lead van Donut Economics Action Lab
  • Theo Kocken, oprichter Cardano
  • Keith Ambachtsheer, Director Emeritus van International Centre for Pension Management

This Springcast content is available after accepting the cookies.

Wil je meer lezen over de complexe dilemma’s die vaak terugkomen op de duurzaamheidsagenda van beleggers? Download hier het booklet ‘De dilemma’s van de duurzame belegger’.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Dat kan door contact op te nemen met Cardano en/of ACTIAM.

Doordenkers is een podcast van Cardano en ACTIAM. Host: Tamara Bok. Format en productie: audio agency Airborne.