Straight to content

Doordenkers Podcast #1 Een portefeuille met of zonder wapens?

Een portefeuille zonder wapens was voor duurzame beleggers lange tijd een logische keuze. Maar anno 2022 verandert de wereld in hoog tempo. De decennia van relatieve rust en een stabiel geopolitiek evenwicht lijken voorbij.

Met de inval van Rusland in Oekraïne verschuiven de machtsblokken. Daarbij staan wapens ineens weer hoog op de agenda. Hoe pas je je als belegger aan, aan deze nieuwe werkelijkheid? Houd je vast aan je principes en vermijd je te allen tijde wapens? Of kies je voor een meer pragmatische aanpak van ‘Realpolitik’? Wat staat er op het spel? En wat zijn de consequenties bij het kiezen voor één van beide richtingen? In deze aflevering brengen we het dilemma in kaart en gaan we op zoek naar antwoorden.

Daarvoor spreken we met drie experts:
Collin Meisel, Associate Director of geopolitical analysis aan het Frederick S. Pardee Center for International Futures (Boston),
Cor Oudes, Programme Leader Humanitarian Disarmament, Business Conflict and Human Rights voor PAX,
Valerie Morkevicius, professor Politieke Wetenschap aan de Colgate University (New York).

This Springcast content is available after accepting the cookies.

Wil je meer lezen over de complexe dilemma’s die vaak terugkomen op de duurzaamheidsagenda van beleggers? Download hier het booklet ‘De dilemma’s van de duurzame belegger’.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Dat kan door contact op te nemen met Cardano en/of ACTIAM.

Doordenkers is een podcast van Cardano en ACTIAM. Host: Tamara Bok. Format en productie: audio agency Airborne.