Straight to content

De dilemma’s van de duurzame belegger

Waar doen we echt goed aan?

Als duurzaamheid op de agenda staat steken dilemma’s de kop op. Waar ligt onze verantwoordelijkheid als financiële sector in de klimaatcrisis? Hoe ver moeten we gaan? We willen allemaal het goede doen, maar waar doen we écht goed aan?

Het booklet Waar doen we echt goed aan? Dilemma’s in duurzaamheid bundelt de duurzaamheidsdilemma’s die we in de praktijk horen en waar we zelf tegenaan lopen.

Met deze uitgave willen we de discussie op gang brengen, in de bestuurskamer en in de beleggingscommissie. Met het oog op een eerlijk pensioen voor iedereen, in een voor iedereen leefbare wereld.  

Download het booklet 'Waar doen we echt goed aan? Dilemma’s in duurzaamheid.'

De discussie over duurzaamheid en onze rol daarin als beleggers  verdiept zich verder, na ons IMAGINE event. We hebben de meest triggering (in het Nederlands dan) dilemma’s in duurzaamheid voor jou gebundeld in een boekje dat je kunt downloaden.

Dilemma’s

Naam

Cardano gebruikt de persoonlijke gegevens in dit formulier om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.
De privacyverklaring van Cardano is hier beschikbaar.

Luister ook onze podcast Doordenkers over ESG dilemma’s

Podcast Doordenkers

Doordenkers Podcast #1 Een portefeuille met of zonder wapens?

In de nieuwste podcast serie Doordenkers van Cardano en ACTIAM bespreken nationale en internationale experts de dilemma’s die de financiële wereld nu bezighouden als het om investeren gaat. Luister nu naar aflevering 1: “Een portefeuille met of zonder wapens?”

Podcast Doordenkers

Doordenkers Podcast #2 Kies je voor de korte of de lange termijn beleggen?

In de nieuwste podcast serie Doordenkers van Cardano en ACTIAM bespreken nationale en internationale experts de dilemma’s die de financiële wereld nu bezighouden als het om investeren gaat. Luister nu naar aflevering 2: “Kies je voor de korte of de lange termijn?”

Podcast Doordenkers

Doordenkers Podcast #3 Kunnen we de energietransitie snel in praktijk brengen?

In de nieuwste podcast serie Doordenkers van Cardano en ACTIAM bespreken nationale en internationale experts de dilemma’s die de financiële wereld nu bezighouden als het om investeren gaat. Luister nu naar aflevering 3: “Kunnen we de energietransitie snel in praktijk brengen?”

Podcast Doordenkers

Doordenkers Podcast #4 Wie stopt de klimaatverandering?

In de nieuwste podcast serie Doordenkers van Cardano en ACTIAM bespreken nationale en internationale experts de dilemma’s die de financiële wereld nu bezighouden als het om investeren gaat. Luister nu naar aflevering 4: “Wie stopt de klimaatverandering?”